Dones guerreres en la literatura i en la cultura

Britomart Redeems Faire Amoret (Britomartis redimeix la fada Amoret), William Etty (1833)

La manera com són descrites les dones guerreres a la literatura i la cultura popular és un tema d'estudi en història, estudis literaris, estudis de pel·lícules, folklore i mitologia, estudis de gènere, i estudis culturals.

L'estereotip de la dona guerrera s'inspira en la mitologia grega revisant el mite de les amazones. Es caracteritza, en termes generals, per ser una dona amb personalitat forta i independent, decidida a aconseguir els seus objectius, situant-se en l'extrem oposat als rols que eren, tradicionalment, assignats a les dones. La guerrera lluita en guerres o duu a terme treballs molt durs. Les seves accions solen ocórrer en universos de fantasia heroica o de recreació històrica medieval èpica en els quals s'aprecien les seves capacitats físiques.

La imatge de la guerrera és una representació arquetípica d'un personatge femení, sovint de sang real, amb un caràcter fort i valent; qualitats que, segons la concepció tradicional, pertanyen típicament al gènere masculí. És la representació antitètica de la donzella en perill.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne